Fra kurs/foreldresamling på Hamar

Kurset/samlingen ble avholdt på Hamar fra 19. til 21. oktober.

Som vanlig inneholdt samlinga interessante foredrag og mulighet for sosialt samvær og samtaler mellom deltagerne. Det er alltid godt å møte "storfamilien" og snakke med folk som vet hva det innebærer å ha et barn med Angelmanns syndrom.

Vi ble også guidet en runde i Hamar av stedets kjentfolk - Katrine og Eirik.
Det kostbare stupetårnet ble besøkt og det ble øl-smaking på Talas.

Under finner du presentasjonene som ble holdt på kurset:

Foredrag-BPA-ny.pdf
Avholdte samlinger:

Foreldresamling i Haugesund, 16. til 18. juni 2017Årets foreldresamling ble arrangert i vakre Haugesund. Byen viste seg fra sin beste side med mye sol. 

Leann ledet oss gjennom helgen med glans.Vi  var 21 foreldre samlet i ”Familien” denne gangen. Ikke så mange, men en fin gjeng.  Reiste hjem med en følelse av at jeg hadde fått snakket med alle, så det er en fordel å ikke være for mange. 

Fredag startet vi med presentasjon av hver enkel ”Angemannfamilie”.  Alltid kjekt å se bilder og høre hvordan det står til med den enkelte Angelmannen. Middag fikk vi servert i hotellet restaurant med flott utsyn til sjøen.

Den faglige biten stod to flotte damer fra Haugesund for. Temaet var kommunikasjon. De hadde et utrolig engasjement for ASK. Tenk å hatt en slik i hver kommune.


Det ble arrangert blåtur til vakre Røvær. Det er ei øy ca 20 min med båt frå Haugesund. Der fikk vi guidet tur og fikk lære mye om øya og dens historie. Senere fikk vi bruk for vår nye kunnskap i en natursti  rundt omkring på øya. Det var en kjekk stund med mye prat, lott og løye. Mange fikk smake komle for første gang på øya sin komlekafe.  

Dagen ble avsuttet med festmiddag. Vi fikk sjømat i alle varianter.  Nydelig mat, bare så synd at magen blir mett før øynene. Som vanlig var det god stemning og mye trim av lattermusklene.

Etter frokost søndag ble det avholdt ekstra generalforening. Styret kom med informasjon fra foreningen bl.a. om familiesamling og jubileum til høsten.

Samlingen ble avsluttet med deilig lunsj.

Takk for en flott helg. Spesielt takk styret som legger alt så godt til rette for oss andre.


Skrevet av Agnes Grahl-Madsen

_________________________________________________________

Forelder- og søskensamling i Nydalen! (oktober 16)

Årets forelder- og søskensamling fant sted i Nydalen i Oslo på Radisson Blu Hotel Nydalen, som ligger fint til ved Akerselva. Vi møttes fredag 14. oktober med en velkomstsamling og middag og avsluttet søndag 16. med foreningens årsmøte. Gjennom helga sto tema som forskning rundt angelmans syndrom, kommunikasjon og friluftsliv for utviklingshemmede på programmet. I tillegg hadde vi tid til å dele erfaringer, le og hygge oss sammen.

Presentasjoner fra den faglige delen av samlinga:

Leann snakket om kommunikasjonsundersøkelsen gjort i forkant av samlinga.
Resultater fra undersøkelse om kommunikasjon

Noen bilder:

Fra møterommet i Nydalen.
 Engasjerende foredrag og et oppmerksomt publikum.Foreningens leder og dagens møteleder, Leann, snakker om kommunikasjon og en kartlegging av kommunikasjonssystemer som er i bruk blandt brukerne i dag. Under festmiddagen var det flere underholdningsinnslag. Her synges det og brukes tegnspråk under ledelse av Helene.

Jan Viggo og Audun dro oss gjennom historia om stuten. En vise med mange morsomme vers. 

Levert av