Abra Havn 2022

En liten oppsummering fra Abra Havn.
Fredag 27.05 til søndag 29.05

Ting tar tid
Det har tatt lang tid å summe seg. Det har tatt tid til å la det synke inn. Det har tatt tid til å få hverdagen til å rulle videre, sommerferien til å fungere og å komme tilbake til hverdagen igjen. Det har tatt tid til å samtidig oppsummere en svært etterlengtet og vellykket samling.

Endelig samlet igjen
Få vet, eller har noen tanker om, hvor intenst det er å være isolert med en engel. Hverdagen kan være tøff nok som den er, men to år med «av og på»- isolasjon er knallhardt. Under pandemien uttrykte flere familier i media, hvor tøft det er å være isolert med familien sin. Men som en av våre familiemedlemmer sa til meg under en telefonsamtale: Det å ha en familie med normalt fungerende barn er plankekjøring!

Det har vært to lange år. To år der styret har lagt til rette for samlinger. To år der vi har måttet avlyse. Men endelig etter to år med tørke kunne vi igjen møte familien. Og for en familie vi er.

Nye rekorder
Det er en sjelsettende opplevelse å ta over Abra Havn med den glade Angelman-armé.

27.-29.mai 2022 satte vi NFAS-rekord. 36 familier og 170 personer samlet i Kristiansand. Av de 90 familiene med AS som er medlemmer i NFAS, var altså 40% av dem på plass i Abra Havn. Det var så tilfredsstillende å igjen få møte gamle kjente. Og også svært hyggelig å få møte nye medlemmer av familien. Ingen nevnt, ingen glemt J

Opplevelser
Høydepunktene var mange denne gangen. Sjørøverfrokost med seiltur og show i gatene. Nydelige dager i dyreparken der gamle vennskapsbånd ble pleiet, og nye vennskapsbånd ble knyttet. Hakkebakkeskogen og trikkefører Sivertsen i Kardemomme by. Men kanskje mest moro var det å få til en felles middag med alle sammen på dyreparken hotell.

Det var også forventninger som ikke ble innfridd. Kaptein Sabeltann dukket ikke opp. Det sagt, så gjorde Langemann og hans mannskap et uforglemmelig inntrykk på alle sammen.

Dyreparken
Dyreparken er alt på en gang. Det er ulv, rev, jerv, elg. Det er husdyr på ku-toppen. Sjiraffer, sebra, gauper, løver, tigre og apekatter. Fisk og påfugl (noen nevnt, andre glemt). Det er tivoliaktiviteter. Det er Torbjørn Egners univers. Det er popcorn og is, det er kaffe og brus. Til og med en øl når roen har senket seg og solen gått ned over havna.

Tusen takk
Å se smilet og gleden, høre latter og lykkebrøl til alle våre personer med AS, men også til søsken og foreldre, gjør det verdt å bruke litt ekstra av foreningens midler på tur til dyreparken. Uten sammenlikning den mest populære aktiviteten vi har for våre engler. Takk til alle som deltok. Takk til dem som hjelper til med midler. Denne gangen fikk vi 20.000 kroner fra prinsesse Märtha Louises fond, samt aktivitetsmidler fra Bufdir. Tusen takk alle sammen J

KONTAKT

NORSK FORENING FOR ANGELMAN SYNDROM

“Interesseorganisasjon for personer med Angelman syndrom og deres pårørende. Foreningen arrangerer samlinger for familier med personer med AS og foreldresamlinger”

Adresse:
c/o Thomas Haave Backe
Kirkelina 1, 3406 TRANBY

Telefon: 917 26 412
E-post: post@angelman.no

KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet under, og vi tar kontakt